BEMUTATKOZÁS

SZAKMAI TEVÉKENYSÉG

Keramikus, művészeti terapeuta, szociálpedagógus, neurofeedback tréner vagyok. Szeretem az alkotást, és általa életünk jobbá tételét. Ehhez segítem hozzá azokat, akik velem alkotnak egyénileg vagy csoportban, illetve akiket neurofeedback tréninggel fejleszthetek.

ELŐZMÉNYEK

A korongozás mellett sokáig tanítottam kézművességet, többek között a Tüskevár Iskolában. Itt sajátos nevelési igényű és más sérüléssel küzdő gyerekeket fejlesztettem egyéni illetve csoportos formában. Két kollégámmal megalapítottuk az Aspergeres Fiatalok Művészeti Klubját, amely éveken át segítette az érintett fiatalok önkifejezését, társas beilleszkedését és életminőség-javulását. Csoportvezetők és tagok közösen alakítottuk ki azokat a kreatív rítusokat, amelyek mentén igazán jól érezhettük magunkat - miközben remek eredményeket értünk el csoporttagjaink re-szocializációjában.

Néhány évig a Summa Vitae Alapítvány szakmai vezetője voltam, egy bentlakásos otthonban értelmi sérült felnőtteket segítettem. A Gyógypedagógiai Főiskolán leendő gyógypedagógusoknak tanítottam kézművességet. Művészeti terapeuta és szociálpedagógus képzettségemet együtt használom arra, hogy a gyakorlatban a segítő szakma hatásait részben keramikus mesterségem ősi fortélyaival, részben a képzőművészeti terápia eszközeivel ötvözzem. Felnőtt és gyerekcsoportokban a fejlesztő hatást a klienseimmel való személyes segítő kapcsolatban a képzőművészetek közvetítésével érem el.

 

AKTUALITÁSOK

A KÖR Műhelyben egyéni és csoportos művészeti terápiát végzek, illetve neurofeedback tréninggel fejlesztem a hozzám érkező klienseket. Az a tapasztalatom, hogy a művészeti és műszaki eszközök fontos közvetítői a változásnak, azonban végül is a személyes segítő kapcsolat közege az, ami igazán gyógyít. Ezért nagy hangsúlyt fektetek az első találkozásra, a beszélgetésre, az igények felmérésére, és az anamnesztikus, fejlődési adatok, előzmények megismerésére.

A neurofeedback tréning folyamata sok találkozást jelent, ami esetenként a módszer monotonitásával is jár, ezzel együtt öröm látni a gyerekeken is és a felnőttek életében is a teljesítmény fokozatos javulását, az összehangolt, harmonizált jelenlét és kontrollképesség egyre nyilvánvalóbb elsajátítását.

A művészeti terápiás tevékenység kereteiben a néhány alkalmas festőcsoport a kedvencem, ahol egy-egy képzőművészeti technikát vagy stílust járunk körül a magunk módján. "Ellessük", kipróbáljuk a festés mindenféle csínját-bínját - a siker és a szépség fontos az alkotás öröméhez - , ám a hangsúly itt is az együttes alkotáson, önkifejezésen, a közösen megélt, pihentető élmények megosztásán van.